I Japan har de sin versjon av dagligmaten av typen man tager det man haver. Retten donbury består simpelten av ris nedi en dyp skål og så fyller du på med det du har tilgjengelig.
Det finnes dermed et utall donburyer. Oyako-donbury er en rett som sier en del om japansk humor: Retten består av kylling med egg og oversettes foreldre og barn over ris. I dag får du kjøpt tunfiskbuljong, dashi, i svært mange innvandrerbutikker siden dashi er en viktig ingrediens i den folkekjære misosuppen, og har du dashi i huset er det enkelt å lage foreldre med barn over ris.
Her kan du høre oyako-donbury-sangen
Ingredienser:
kyllingfilet skåret i terninger
løk i terninger
egg, minimum fire
vårløk eller purre
Saus:
2 dl dashi
0,5 dl soyasaus
en toppet spiseskje sukker
Kok opp sausen og ha i kjøtt og løk. Når kjøttet er kokt har du i vårløken. Deretter kvelver du bare eggene, som du har hvispet lett på forhånd, over. Når du så legger et lokk over stivner eggene og da mangler det bare å legge den ferdige retten oppå ris. mmm Oyshi.
Sunday, June 3, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment