Wednesday, May 30, 2007

Egg+sjømat+røkt smak= sant


I dag hadde jeg restemiddag. Jeg fant det du ser på bildet i kjøleskapet: tre egg en skvett fløte, vårløk, fryste reker, litt laksekaviar og en deilig røkt ost. Smaksmessig er dette søskenbarnet til røkt laks og eggerøre, og jeg liker det veldig godt. Har aldri laget denne retten før så jeg tok en råsjans på at smakene kunne passe sammen. Dessuten hadde jeg dårlig tid, og dette gikk unna på et svisj. Det som tok mest tid var å pille reker, og jeg rakk å høre to sanger fra filmmusikken til Sofia Coppolas Marie Antoinette før de var ferdige. Fremgangsmåten er ellers superenkel: Visp først egg og fløte med salt og pepper før du heller blandingen oppi en varm stekepanne med smør. Stek i ett par minutter til omeletten er stimlet. Hiv over biter med røkt ost, vårløk og reker, og brett sammen. Skjær opp brød og agurker og Voilá!










Gud! Det var jo kjempegodt!! Jeg blir i godt humør når alt klaffer og jeg har funnet opp en ny smak. Artig.

No comments: